MAATWERK MEUBELS EN WOONACCESSOIRES OUD STEIGERHOUT / INDUSTRIEEL, STOER & LANDELIJK (ZAKELIJK EN PARTICULIER)

LANDELIJKE UITSTRALING:
De producten zijn gemaakt van oud hout, veelal gebruikt voor vloeren of daken (of steigerplank). Dit materiaal krimpt vaak nog en trekt soms iets krom, waardoor er kieren en naadjes tussen de planken kunnen ontstaan. Tevens bevat dit hout vaak ongeregeldheden zoals deuken en kleine beschadigingen. Ook de kleurstelling van het materiaal kan verschillen, maar wordt geprobeerd in ieder geval per product zoveel mogelijk gelijk te houden, maar afwijkingen blijven mogelijk. Dit alles is normaal voor deze producten, sterker nog - ik vind dat dit zelfs noodzakelijk is voor de stijl die HOME by JIP hanteert. Een nieuw product uit oud hout behoudt zo zijn oude landelijke uitstraling.

Vrijblijvend ontwerp:
HOME by JIP kan producten aan de hand van jouw wensen tegen een mooie prijs laten maken.

Tekeningen en foto's: 
Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen om een ontwerp te maken wil ik een zo uitgebreid mogelijk wensenpakket van je ontvangen, denk aan foto's of tekeningen etc. hierdoor krijg ik een goed beeld van jouw "denkrichting" en zal het te maken product goed bij jouw wensen aansluiten.

Duidelijke afspraken:
Voordat je opdracht geeft krijg je eerst nog een principetekening met de gemaakte afspraken en voordat je het ophaalt (of voordat ik het opstuur) mail ik een foto, zodat je precies weet wat je koopt.

Andere wensen?
Kijk eerst eens bij de producten die al in de winkel staan, heb je andere wensen of ideeën of wil je andere maten? Geen probleem, ook dit kan! Vaak kan HOME by JIP jouw gewenste product laten maken. Stuur een MAIL en  je krijgt direct een voorstel/prijsopgave.

KLEUR en BEHANDELING: 
Voor de meeste producten wordt er gebruik gemaakt van oud gebruikt steigerhout in onbehandelde uitvoering, dit heeft een mooie uitstraling. Het hout wordt geschuurd en de randen netjes afgerond zodat er een mooie oude look ontstaat.

Wit:
Alles wat WIT wordt genoemd is wit gemaakt met verf en daarna weer opgeschuurd om een mooie oude doorleefde look te krijgen. Voor sommige producten wordt er gebruik gemaakt van latex kalkverf, maar dan staat dit apart genoemd.

Lak:
Ook is het mogelijk de producten te lakken, hier wordt een matte tot halfmatte lak op waterbasis voor gebruikt. Hierdoor is het ook geschikt om bijv. broodplanken tapas of andere hapjes te presenteren. Ook zijn de producten dan beter bestand tegen vocht als je het product in een vochtige ruimte gebruikt.

Beits:
Deze mogelijkheid is nog niet opgenomen in de winkel, uiteraard is dit wel mogelijk, maar dit doet HOME by JIP op offertebasis.

BRANDSTEMPEL
De producten krijgen op een subtiele wijze een brandstempel van de maker. Dit brandstempel is ca. 5cm breed en 2,5 cm hoog. Wil je GEEN brandmerk, geef dit dan even bij jouw bestelling aan (dit kan via het OPMERKINGEN veld wat je te zien krijgt tijdens de bestelling of stuur even een e-mail)

LOOK & FEEL & GEBRUIK:
Oude steigerplanken hebben over het algemeen een bruin/grijze look, maar kan per plank nogal verschillen. Per product wordt er geprobeerd de planken met dezelfde kleurstelling zo goed mogelijk bij elkaar te zoeken, maar verschil in kleur is onvermijdbaar, evenals lichte scheurvorming en deuken en andere beschadigingen. De planken zijn gemiddeld 3cm dik en ca. 20cm breed.

Er wordt ook veel gebruik gemaakt van oude vloerdelen of dakdelen, deze zijn over het algemeen donkerder van kleur en hebben ook vaak aan één zijde oude verfresten.

Speciale aandachtspunten bij:

  • Broodplanken zijn niet geschikt om op te snijden maar zijn bedoeld ter decoratie. Ga je ze als presenteerplateau gebruiken dan wordt er geadviseerd om ze te behandelen met lak.
  • Trapjes worden vaak in vochtige ruimten of in slaapkamers toegepast, het advies als je kleren of handdoeken over de treden hangt om een geverfd of gelakt exemplaar te gebruiken (materiaal kan door vocht ook iets kleur gaan afgeven). De trapjes zijn gemaakt ter decoratie, dus zijn niet geschikt om als gebruiksvoorwerk te dienen.
  • Wijnrek heeft een speciale uitvoering en is stabiel als het rek goed gevuld is met flessen. Omdat het hout ook iets kan kromtrekken, blijft je zelf verantwoordelijk voor de stabiliteit van het rek.
  • Algemeen alle producten zijn bedoeld ter decoratie en zijn niet bedoeld om als gebruiksvoorwerp dienst te doen, sommige producten zijn door hun uitvoering uiteraard wel daarvoor geschikt zoals bijv. een lamp of een tafel.
Sorteer op
© 2014 - 2021 HOME by JIP | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel